Resultat de les eleccions autonòmiques a Les Fonts

Tot i que com ja sabem Les Fonts està dividit entre dos municipis, Terrassa i Les Fonts, els fontins i les fontines ens considerem, com diu el lema, «un sol poble», i des d’aquesta perspectiva, tinc el costum, quan hi ha eleccions, de fer una agregació dels resultats. Aquesta vegada, com que no vaig trobar les dades per seccions al web de l’Ajuntament de Terrassa, no he pogut fer-ho fins ara, gràcies a les actes d’escrutini que es van penjar al local electoral del carrer Santa Teresa (potser les dades ara sí que són al web de l’Ajuntament de Terrassa, però no ho he tornat a mirar).

I els resultats són els que veieu en aquest quadre:Resultats A2015 Les Fonts

La força (coalició, en aquest cas) més votada, va ser JxSí, que va arribar al 27,92% dels vots. Amb un comportament ostensiblement millor al sector Terrassa que al sector Sant Quirze (més de sis punts de diferència). Tot i així, va quedar per sota de la suma de CiU+ERC el 2012, quan aquestes forces van assolir el 32,7% dels vots (cal tenir present, però, el 2,18% que ara ha obtingut UDC).

El segon lloc va ser per C’s, amb un 24,81%%, més del doble que el 2012, amb un resultat millor al sector Sant Quirze que al sector Terrassa, però sense tenta diferència com JxSí, mentre que el PSC va ser tercer, i el seu 15,34% suposa sis punts menys que fa tres anys). Cat Sí Que Es Pot queda quarta amb un 12,76%, pràticament el mateix que va treure ICV el 2012, i amb un comportament força semblant als sectors Terrassa i Sant Quirze. La CUP puja al cinquè lloc millorant molt els seus resultats de de 2012 (i també de forma força homogènia entre els dos sectors), mentre que el PP es queda amb un 6,40% que el deixa al sisè lloc, perdent casi quadre punts de de 2012).

Pel que fa a la participació, el 79,03% assolit, amb xifres molts semblants als dos sectors, millora en casi deu punts la xifra de fa tres anys (i és una bona notícia respecte del sector Sant Quirze, que acostumava a quedar molt per sota del sector Terrassa).

Aquí està el quadre de 2012, per tal que tingueu totes les xifres:Resultats A2012 Les Fonts

Des del punt de vista pleibiscitari que alguns li van voler donar a les eleccions, cal dir que les forces del SI (com se les acostuma a designar), J x Sí i les CUP, es queden una mica per sota del trenta-sis per cent, molt lluny de les que podríem designar com a forces del NO (només C’s+PSC+PP queden més de deu punts per sobre, si afegim Cat Sí Que Es Pot i UDC, la cosa és espectacular). Respecte dels sectors, a tots dos les forces del sí fracasen, amb un resultat sensiblement pitjor al sector Sant Quirze (39% contra 31%).

Com a resum, podem concloure que Les Fonts va dir clarament NO.

Esta entrada fue publicada en Les Fonts / Sant Quirze, Política y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.