El món ens mira

Una de les frases indepes més repetida, un dels seus mantres, és que «el món ens mira», com si tothom visquès pendent del que aquí passa (és un dels vessants del sentiment de superioritat que alguns arrosseguen). Jo tinc els meus dubtes, perquè crec que el món, els ciutadans i ciutadanes del món, no estan massa interessats en el que passa lluny de les seves fronteres, llevat que siguin catàstrofes (naturals o provocades per l’home) o similars, i això aplica no només a Catalunya, sinó en general.

Altra cosa és que els mitjans de comunicació informen, com és la seva obligació (perquè no a tot arreu són la veu del seu amo), de tots els esdeveniments, encara que no siguin catastròfics, i per tant, també d’unes eleccions, siguin autonòmiques o pleibiscitàries i altres qüestions que poden tenir interés per a la ciutadania.

El que passa és que, malgrat els llibres regalats, malgrat les performances castelleres, malgrat els diners llençats en pseudoembaixades o en el diplocat, i tota la resta de campanyes que hem pagat entre tots en comptes de dedicar els diners a altres necessitats per mi més importants i més urgents, el que «el món» veu sobre el prusés no sembla agradar-li massa, i provoca de tot menys simpatia. De vegades opinions crítiques, de vegades burles … però simpaties, poques.

Ho podem veure en dos exemples propers (tant en el temps com en l’espai), tot i que n’hi ha molts més. Un és el gag del programa «Vaya Semanita» de la televisió pública basca, que se’n fot a base de bé d’algunes coses que aquí més d’un visionari ens han intentat fer passar com exemple de la pretesa astúcia dels nostres governants. I és que el fet que Rajoy sigui curt de gambals no els fa més llestos, no.

Un altre exemple ens el dona la tertúlia «C’est dans l’air» de la televisió pública francesa France 5, on es van poder sentir opinions força crítiques, com es pot veure en aquest fragment amb subtítols:

També podeu accedir al web del programa, o la notícia de La Vanguardia al respecte.

Definitivament, no cola.

Esta entrada fue publicada en Política y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.