Desconnexió? Ja, ara hi vaig

Baños i d'altres al TSJC

Fotografia e-noticies.cat

Digueu-me ingenu, però, no era ahir el dia ideal per a començar aquesta desconnexió de la que alguns porten temps parlant? No era el dia ideal per a desobeïr? Per a fer gestos de ruptura? Què feien Rigau i Ortega acceptant el requeriment d’un tribunal espanyol i presentant-se mansament a declarar? I a sobre per a treure’s les puces del damunt i, en comptes d’assumir la seva actuació en relació amb el 9N (que en això consisteix la desobediència), mantenir que no van vulnerar la llei i derivar la responsabilitat cap als voluntaris (responsabilitat que, aclareixo per tal que ningú no s’emocioni, mai serà jurídica, perquè els voluntaris no van desobeir res).

Item més, què feia en Baños allà, participant en aquest acte de submissió, per molt que aixequès el puny. No figura que la condició de la CUP per a pactar era començar la ruptura, i com a primer pas no acatar sentències del Tribunal Constitucional? Ningú veu que això d’ahir, presentar-se a declarar, era acatar una resolució del Tribunal Constitucional, perquè sense ella, sense la resolució que pretenia impedir la consulta, la citació del TSJC no tindria sentit? A què juguen? A qui volen continuar enredant, tres anys després?

Per què no diuen el que és un secret a veus? Per exemple, que això no va enlloc. Que no hi haurà desconnexió, ni ruptura, ni res de res. Que tot és un paripé fent bona aquella dita tan nostra de que «qui dia passa, any empeny». Ja aniria essent hora, portem massa temps perdut.

Esta entrada fue publicada en Política y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.