Resultats de les municipals 2011 a Les Fonts

Com que les dades electorals a nivell municipal ja han sortit a tot arreu, he intentat recopilar (no analitzar) les dades de Les Fonts, agregant les de les zones corresponents als dos municipis, fent bona aquella frase de Les Fonts, un sol poble. Un divertimento per si a algú li serveix d’utilitat.

Les dades no són del tot comparables perquè a Terrassa, que ja és una gran ciutat, es presentaven moltes més candidatures que a Sant Quirze, per això he tingut presents només les que, en el global, han superat el 2% de vot vàlid, incloent la resta dins l’apartat «Altres». D’altra banda, mentre que a Terrassa ERC i Reagrupament es presentaven plegades, a Sant Quirze ERC es presentava en solitari (encara que ho volguès amagar dins una llista anomenada Junts) i Reagrupament formava junt amb SI (que a Terrassa es presentava en solitari) la candidatura anomenada Ara. Per això a algunes caselles hi ha dos noms separats per una barra. Fetes aquestes salvetats, el quadre seria:

Resultats municipals 2011 Les Fonts

Què podem dir d’aquestes dades? En primer lloc que els fontins i les fontines voten semblant amb independència de si viuen a la part de Sant Quirze o a la de Terrassa. Els dos primers partits coincideixen, i el cinquè també. En quant al tercer i al quart les diferències són poques.

El PSC és el primer partit municipal a Les Fonts, amb una mica més del 30% dels vots, amb un resultat una mica millor tant en vot absolut com en percentatge a la part de Sant Quirze. Una bona notícia en el marc del nefast resultat obtingut pel nostre partit a nivell global. Convergència i Unió és la segona força, però a una distància considerable de 9,6 punts, i el PP la tercera. Cal destacar que ICV-EUiA-EP també supera el deu per cent dels vots. Si Les Fonts fos un municipi amb 13 regidors a elegir (això és el que tocaria si suposem que té més de 5000 habitants, extrem que no puc assegurar), el repartiment seria, PSC 5 regidors, CiU 3 regidors, PP 2 regidors i ICV-EUiA-EP 1 regidor. Maco, no? Llàstima que sigui política-ficció.

Comparant els resultats de Les Fonts amb els dos municipis a que pertany, veiem que la participació és una mica més baixa que en tots dos municipis. Els dos primers partits, PSC i CiU, treuen a Les Fonts un resultat una mica pitjor que a Terrassa, mentre que respecte de Sant Quirze el PSC obté un resultat molt millor que el del conjunt del municipi, i CiU pitjor. El PP obté a Les Fonts un resultat millor que als dos municipis (més encara a Sant Quirze) i ICV-EUiA-EP, curiosament (o no), també.

I si comparem amb els resultats de 2007, comprovem que el PSC baixa (com a tot arreu, malauradament, tot i que la baixada és imputable sobre tot a la zona de Terrassa, perquè a la de Sant Quirze la diferència és pràcticament nul·la). CiU puja, en conjunt, si bé en aquest cas és la pujada a la part de Terrassa la que compensa una petita baixada a la de Sant Quirze. A més el PP puja (molt a Sant Quirze, no tant a Terrassa) i ICV-EUiA-EP puja molt poc (i com CiU compensa pujant a Terrassa el que perd a Sant Quirze).

I fins aquí les dades. Les anàlisis, en el seu cas, les deixem per un altre dia.

(Les dades s’han obtingut de les webs dels Ajuntaments de Sant Quirze del Vallès i Terrassa)

Esta entrada fue publicada en Les Fonts / Sant Quirze, Política y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

Una Respuesta a Resultats de les municipals 2011 a Les Fonts

  1. Pingback: Manuel Cáceres

Los comentarios están cerrados.