Tremosa i CiU menteixen amb l’empadronament d’immigrants

Acostumo a ser prou mesurat en els meus escrits, però avui estic empipat. Estic empipat perquè si crec que una cosa cal desterrar de la nostra vida (política i no política) és la mentida. No em refereixo a quan alguí diu que farà això o allò i després no ho fa, ja que poden haver eximents o atenuants. Em refereixo a quan algú, de forma plenament conscient, tergiversa la realidad, inclús involucarnt terceres persones, amb l’única intenció d’obtenir un rèdit polític de la bona fe dels ciutadans que creuen les seves afirmacions. I d’això va el post d’avui, més contundent que de costum.

Algú pot pensar que no hi ha res més roí que utilitzar la immigració com a argument electoral, tema al que ja em vaig referir fa uns mesos, i que per tant m’estalvio de reiterar, tot i que us deixo l’enllaç a aquest encertat post del company Donaire sobre el particular. Però si algú pensa això, s’equivoca, perquè crec que hi ha quelcom encara pitjor: utilitzar la immigració com a arma electoral i a sobre mentint sense cap vergonya.

He de dir-ho clarament:

L’Eurodiputat Ramon Tremosa i Convergència i Unió han mentit descaradament en relació amb la suposada postura de la Unió Europea en relació amb l’empadronament d’immigrants en situació irregular.

En llegir el que deia El Periódico (i no només El Periódico, també Europa Press i altres mitjans) sobre l’assumpte, vaig anar a mirar que deia d’aquest tema la web de CiU, i hi vaig trobar les següents afirmacions (algunes d’ells són repetides, però així les he trobat, suposo que havien d’omplir l’espai):

La UE avala l’Ajuntament de Vic i insta l’Estat espanyol a no empadronar els immigrants en situació irregular (això és el títol de la notícia)

… la Comissió europea ha donat ara la raó a l’Ajuntament de Vic i ha advertit l’Estat espanyol que no pot tolerar l’empadronament dels immigrants que no tenen visat ni cap altre tipus de papers.

… la Comissió europea dóna la raó a la decisió inicial de l’Ajuntament vigatà de no empadronar aquells qui no tinguin papers, una decisió que va ser rebutjada per part del govern espanyol però que ara ha avalat la Unió Europea.

I després ens oferia les conclusions d’en Tremosa:

L’eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, ha celebrat “que finalment es posin les coses al seu lloc”, se “n’ha alegrat molt per l’alcalde de Vic i la gent de CiU, que al seu dia van ser lapidats mediàticament per l’esquerra progressista del país” i ha afegit que “afortunadament Europa és un conjunt de països seriosos”. Una raonable actitud, la de la UE, que Tremosa contrasta amb la de “l’esquerra catalana i espanyola, que ha estat més aprop del populisme demagògic sudamericà que no pas de les socialdemocràcies reformistes centreeuropees, però que ara, sortosament, ha estat refusada per Comissió”.

(per si el contingut de la pàgina canvia, aqui teniu una captura)

A mi, quan ahir ho vaig llegir, ja em va estranyar molt que, a les frases que a la web apareixen en negreta, que teòricament són cites textuals, no n’hi hagués cap que pogués donar suport a les afirmacions reproduïdes. I com algú em va suggerir, ja que sembla que El Periodico no és de fiar perquè el seu director és germà d’un Conseller, vaig anar a la font (font de la que em temo que no tothom ha begut, i això els ha fet víctimes de la manipulació que ara denuncio).

La font és la pregunta del Sr. Tremosa i la resposta de la Comissària Malström, que gràcies a uns companys he trobat a la web de la UE (l’enllaç és a la resposta, clicant al quadre que posa P-1687-2010 anireu a la pregunta). I el resultat és clar:

A cap lloc de la resposta de la comissària trobareu cap referència a l’empadronament.

Cap. Ni per instar a l’Estat espanyol a no empadronar, ni per advertir que l’Estat espanyol que no pot tolerar l’empadronament ni per donar la raó a l’Ajuntament de Vic per no empadronar. L’única cosa que diu la resposta, és una obvietat, i és que cal aplicar la llei, és a dir, regularitzar els immigrants o expulsar-los. No és nou, ja ho sabíem, i per aquest viatge no calien aquestes alforges. Altra cosa, és que aquesta expulsió no és tan fàcil com alguns semblen creure, perquè quan un immigrant no et vol dir la seva nacionalitat, i no pots identificar-ho, cap país se’n vol fer càrrec, i per tant expulsar-lo és molt complicat (sí, alguns els llençarien al mar, però perdoneu-me si jo no sóc d’aquests).

En tot cas, i si d’aplicar les lleis parlem, hi ha una molt més fàcil d’aplicar, que és la que obliga els Ajuntaments a empadronar les persones independentment de la regularitat de la seva situació en relació amb la normativa d’immigració. Això és el que els Ajuntaments estan obligats a fer.

És una obligació legal de l’Ajuntament, independent de la decissió (que no pertoca a l’Ajuntament) de regularitzar o expulsar. L’Ajuntament no pot negar-se a empadronar, i no hi ha més a dir en aquest tema. Em temo que molts no tenen, ni volen tenir idea de quina és la funció del padró, i juguen a desinformar.

Fora destitjable una rectificació de CiU i del Sr. Tremosa. Però m’atreveixo a aventurar que no hi serà, perquè hi  ha alguns per als que tot s’hi val per tal d’arribar al poder, que ja tenen el «mono». I encara volen donar-nos lliçons.

(NOTA FINAL: Estic intentant trobar la nota emesa per la UE ratificant que no es pronuncien sobre empadronament. Si ho aconsegueixo, la afegiré posteriorment).

ADDENDA: La Comissària Malström ha publicat a El Periódico un article que confirma el que dic. Textualment indica:

… permetin-me que insisteixi en el fet que la Comissió Europea no s’ha de pronunciar en el debat que actualment està tenint lloc a Espanya sobre la possibilitat d’empadronar o no els estrangers en situació irregular ni en el debat sobre quina Administració és competent per gestionar la immigració irregular. Aquestes són qüestions de la competència de les autoritats nacionals i són per tant els estats membres els que millor poden prendre decisions sobre aquestes qüestions.

Més clar, aigua.

Esta entrada fue publicada en Política y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

10 Respuestas a Tremosa i CiU menteixen amb l’empadronament d’immigrants

 1. Pingback: Manuel Cáceres

 2. Pingback: Elvira Durán Costell

 3. Pingback: Popota

 4. Pingback: Tweets that mention Tremosa i CiU menteixen amb l’empadronament d’immigrants -- Topsy.com

 5. Et respondré en un altre escrit al meu bloc.
  .-= Últim post al blog de Miquel Quintana ..Els Reials Decrets que regulen el padró. =-.

 6. Pingback: Manuel Cáceres

 7. Pingback: Elvira Durán Costell

 8. Pingback: Manuel Cáceres

 9. Pingback: Pere JP

 10. Pingback: El repugnant passat xenòfob de Ramon Tremosa (CIU) | Reflexions d'un arqueòleg glamurós

Los comentarios están cerrados.