Menys contes xinesos i més contes no sexistes

Pràcticament des que va ser designada Ministra d’Igualtat, la dreta més reaccionària d’aquest país ha convertit Bibiana Aido en un dels objectius preferits dels seus atacs. No sé si és per ser dona, per ser jove, o per no tenir l’aspecte físic que hauria de tenir per ajustar-se a l’estereotip de feminista marimacho que habita dins les ments malaltes d’aquesta gent. O potser és perquè ocupa un ministeri que ells voldrien eliminar. O per tot plegat.

L’últim episodi té com excusa la campanya Educant en Igualtat, i la intenció que de forma falaç se li atribueix de vetar o censurar contes infantils pel seu caràcter masclista, que ha servit perquè els mitjans de la caverna carreguessin de nou contra ella. Es evident que ningú pretén vetar o censurar contes, sinó efectuar una lectura crítica d’aquells contes (que són molts) que transmeten el domini de l’home sobre la dona, condemnada a representar sempre un paper secundari i subordinat ,d’acord amb el que imperava a la societat en l’època en que van ser escrits. Es tractaria de fer una lectura des de la perspectiva actual, igual que es fa en tants altres camps.

Crec que la lluita per la igualtat entre els gèneres no és només una lluita de les dones, és també una lluita dels homes, si més no de tots els homes que creiem que el futur i les oportunitats d’una persona no han de venir determinades pel fet de nèixer home o dona, i que tots i totes poden desenvolupar a la vida qualsevol rol, amb cap altra limitació que la imposada per la fisiologia del nostre cos.

Per això, m’uneixo des d’aquí a la campanya Menys contes xinesos i més contes no sexistes, de la que podeu trobar més informació a la web de Dones en Xarxa, per una educació en la igualtat.

Esta entrada fue publicada en Política, Societat y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

5 Respuestas a Menys contes xinesos i més contes no sexistes

  1. Pingback: Manuel Cáceres

  2. Pingback: MCT

  3. Pingback: Tweets that mention Menys contes xinesos i més contes no sexistes -- Topsy.com

  4. Completament d’acord! La dreta guarda un odi visceral cap aquest ministeri, ja que ells voldrien la supervivència de la societat basada en una mera Ventafocs!

    Jo he fet un article sobre masclisme, peró al món del rock! take a look!
    .-= Últim post al blog de Arqueòleg Glamurós ..MASCLISME I ROCK =-.

Los comentarios están cerrados.