Pobrets futbolistes

En l’entrada anterior em referia de passada a la modificació de la tributació dels treballadors estrangers desplaçats a Espanya que cobrin rendes superiors a 600.000  €, sense pensar que la cosa donaria tant de joc com està donant.

Ja deia que és una qüestió que si bé segurament no té una gran repercusió per als ingressos tributaris, sí que té una gran importància simbòlica, ja que no era de justícia que uns treballadors amb grans rendes (bàsicament esportistes d’elit) tinguin un tipus tributari inferior no ja a la resta de treballadors amb rendes molt inferiors, sinó inclús als seus companys espanyols (ni que sigui limitat a cinc anys). El que potser ens hauríem de preguntar és per què aquesta gent tenia aquest règim privilegiat.

Davant això, ens trobem amb una amenaça de vaga de la LPF i amb la reacció contrària del Partit Popular, tant per boca de Cristobal Montoro com de Esteban González Pons.

No és estrany que la LFP estigui en contra, tenint present que sovint en els contractes amb els futbolistes es pacta que el jugador cobrarà un sou net, fent-se càrrec el club dels impostos. Clubs com el Reial Madrid, que tothom sap el dineral que s’ha gastat en fitxatges (demanant préstecs, això sí, ja que té la sort que a ell li donen) o el Barça, que no ha tingut problema en pagar un fotimer de duros per Ibrahimovic (no tinc clar quants) són directament afectats per la mesura, però que voleu que us digui, no em fan cap pena. Ara ens volen fer por, ens diuen que no vindran grans jugadors (però a d’altres païssos hi ha una tributació similar), ens diuen que faran vaga (una vaga d’empreses, que no deixa de ser curiós) … per mi, ja poden començar, sobreviuré (i això que és públic i notori que m’agrada molt el futbol i soc soci del Barça). Ara, si després les televisions els demanden per incompliment de contracte, que no vinguin a plorar.

I sobre la postura del PP, tot i que els malpensats diran que és perquè per atacar al govern i al partit que li dona suport tot serveix, jo crec que ens trobem davant la plasmació pràctica d’unes recents declaracions de Cospedal, que va dir que el PP és el partit dels treballadors … si més no dels que cobren més de 600.000 € anuals, que deuen ser la famosa classe mitja.

Esta entrada fue publicada en Fútbol, Política y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.

3 Respuestas a Pobrets futbolistes

  1. Pingback: Manuel Cáceres

  2. @jrosell dijo:

    Que facin vaga. Ja veurem si tenen tan poder com es creuen. L’únic error és que aquesta mesura no tingui caràcter retroactiu (almenys això vaig llegir, és així?). Aquesta gent hauria de tributar el 43% vinguessin l’any que vinguessin. Aquest impost és el que ha de distribuir.

Los comentarios están cerrados.