La prova del nou

Diumenge passat Mariano Rajoy expressava a Barcelona en una entrevista a La Vanguardia la seva predicció (que més aviat és un desig) que el PP serà clau en política catalana com actualment ho és a Euskadi. L’entrevistador va demanar-li si es podia referir a un pacte amb el PSC i ell va dir que sí, tot i que sense tancar altres possibilitats. I no van trigar a aparéixer veus que advertien sobre la possibilitat del pacte, que assumien el paper de garants per tal que aquest escenari no es produís, o bé que negaven taxativament que això fos possible.

Jo només vull aportar una dada, que segurament molts teniu al cap: el PSC té 14 regidors a l’Ajuntament de Barcelona, mentre que el PP en té 7, això suma 21, just la majoria absoluta del total de 41 regidors de l’Ajuntament. Amb qui governen el PSC i Jordi Hereu? Amb ICV, en un govern en minoria, amb tots els problemes que això comporta, però d’esquerres.

El PSC va poder triar, i va triar no governar Barcelona amb el PP, perquè a Barcelona, com a Catalunya, molt poques coses ens uneixen amb ells. Altres en canvi, quan van tenir ocasió, van fer unes altres tries, que no cal recordar.

Ningú pot predir el futur, però les matemàtiques no acostumen a enganyar. Queda dit.

Esta entrada fue publicada en Política y etiquetada , , , , . Guarda el enlace permanente.

Una Respuesta a La prova del nou

  1. Pingback: Manuel Cáceres

Los comentarios están cerrados.