La deducció de 400 euros es manté per a dos milions de persones

Una de les mesures de la darrera modificació tributària anunciada era la supressió dels famosos quatre-cents euros de deducció a l’IRPF. És una deducció curiosa, perquè poques vegades una deducció ha estat criticada tant quan s’ha introduit com quan s’anunciat la seva supressió. Les raons, en tots dos casos, eren les mateixes, és a dir, afectar tots els contribuents (amb rendes del treball o professionals), en comptes de tenir present el nivell de rendes.

Tot i que aquestes crítiques es podrien matitzar, ja que una deducció fixa sempre beneficia més, proporcionalment, a les rendes més baixes, i per tant no era just dir que no era progressiva (obviament, podria ser-ho més), cal valorar positivament que ara la deducció es mantingui per a les rendes més baixes (en la seva totalitat fins els 8.000 € i parcialment fins els 12.000 €), com s’ha anunciat avui, fruit d’un pacte entre el PSOE i IU-ICV i el BNG.

Com cal valorar també possitivament, si més nou pel seu valor simbòlic, més que pels diners que això suposarà ingressar a la hisenda pública, que també gravaran les rendes dels treballadors estrangers desplaçats a Espanya amb rendes superiors als 600.000 € anuals (per exemple futbolistes) a un tipus del 43%, en comptes del 24%.

Anem pel bon camí, i espero que fins a l’aprovació de la llei de pressupostos sigui possible millorar-la més en el sentit de les mesures comentades.

Esta entrada fue publicada en Política y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.

2 Respuestas a La deducció de 400 euros es manté per a dos milions de persones

  1. Pingback: Manuel Cáceres

  2. Pingback: Pobrets futbolistes « Sic Transit Gloria Mundi

Los comentarios están cerrados.